Лого

АДВОКАТСКА КОЛЕГИЯ-ПЛОВДИВ

Новина-Детайли


30.08.2023
ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРС НА ТЕМА ‘‘ПРАВОТО КАТО СТОЖЕР НА МОРАЛА В СЪВРЕМЕННОТО ОБЩЕСТВО‘‘

           Уважаеми студенти и ученици,

       По случай Деня на европейските адвокати – 25.10.2023 г., Адвокатски съвет при Адвокатска колегия – Пловдив, с любезното съдействие на Апелативен съд – Пловдив, има удоволствието да Ви покани за участие в конкурс за есе на тема ‘‘ПРАВОТО КАТО СТОЖЕР НА МОРАЛА В СЪВРЕМЕННОТО ОБЩЕСТВО‘‘, който ще се проведе в периода 01.09.2023 г. - 01.10.2023 г.

         Адвокатски съвет при Адвокатска колегия – Пловдив ще връчи 2 награди от по 500 лв. –  една за студенти и една за ученици – на отличените разработки, събрали най-висок брой точки. Студентите и учениците ще се състезават за всяка от обявените награди поотделно – студенти със студенти и ученици с ученици.

         Награждаването ще се проведе на официално честване, на 25.10.2023 г. - Ден на европейските адвокати, от 17 ч. в Зала № 1 на Апелативен съд – Пловдив, под патронажа на Адвокатска колегия – Пловдив и с любезното съдействие на домакините от Апелативен съд – Пловдив.

          Условия за участие в конкурса:

        Критерии за оценяване: разбираема теза, оригиналност, яснота, логическа обоснованост структурирано изложение, изводи. Общ брой точки – 60, като всеки един критерий се оценява с по 10 точки.

         Технически изисквания:

         Обем от 2 до 4 страници във формат Microsoft Word, Times New Roman 12, разредка 1.5;

       На заглавната страница на всяко есе трябва да бъде посочена следната информация: трите имена на автора, студент/ученик в кое учебно заведение е и кой курс/клас; адрес; имейл адрес и телефон за връзка;

       Есето трябва да отговаря на академичните стандарти за писане на подобен вид -  структура, теза, аргументи, изводи.

           Есетата ще бъдат оценявани от жури в следния състав:

        Адв. Албена Йотова – заместник-председател на Адвокатски съвет при АК – Пловдив, адв. Иво Кемалов,  адв. Светослава Ангелова, адв. Тодор Димов – основни членове на Адвокатски съвет на АК – Пловдив.

           Моля да изпращате есетата на e mail: office@plovdivlaw.org в срок до 01.10.2023 г.

           Очакваме разработките Ви с нетърпение и Ви желаем успех!