Лого

АДВОКАТСКА КОЛЕГИЯ-ПЛОВДИВ

Новина-Детайли


25.10.2023
НАГРАЖДАВАНЕ НА ОТЛИЧИЛИТЕ СЕ В КОНКУРСА ЗА ЕСЕ НА ТЕМА ‘‘ПРАВОТО КАТО СТОЖЕР НА МОРАЛА В СЪВРЕМЕННОТО ОБЩЕСТВО‘‘ ВЪВ ВРЪЗКА С ЧЕСТВАНЕТО ДЕНЯ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ АДВОКАТИ - 25.10.2023 г.

       Във връзка с честването на  Деня на европейските адвокати - 25.10.2023г. Адвокатски съвет при АК-  Пловдив проведе конкурс за есе на тема ‘‘ПРАВОТО КАТО СТОЖЕР НА МОРАЛА В СЪВРЕМЕННОТО ОБЩЕСТВО‘‘, в който бяха поканени  за участие студенти и ученици, разделени в две групи.  Периодът за подаване на есетата бе от  01.09.2023г. до 01.10.2023 г. В конкурса се включиха 26 участника от цялата  страна. На 25.10.2023 г., в Деня на европейските адвокати, с любезното съдействие на Апелативен съд Пловдив, от 17:00 часа се проведе официално връчване на наградите на най-добрите есета в Зала № 1 съда.

       Адвокатски съвет при Адвокатска колегия – Пловдив връчи 2 парични награди от по 500 лв. –  една за студенти и една за  ученици – на отличените разработки, събрали най-висок брой точки. На класиралите се на второ и трето място ученици и студенти, се връчиха плакети и поощрителни награди. 

       Първото място сред студентите зае Симона Мартинова Попов, която е студентка 4-ти курс в ПУ „ Паисий Хилендарски“, специалност  право. На второ място бе отличена студентката  Вяра Борисова Трифонова от същия университет и специалност.  Трети в класацията  на студентите бе  Денис Ружди- студент в Русенския университет.

       Първи от учениците бе  Неделчо Здравков Златев- ученик в СУ „Черноризец Храбър“ – гр. Пловдив , а на второ място бе отличена Нешка  Антонова Стоилова – ученичка в Средно училище с изучаване на чужди езици „ Св. Климент Охридски „- гр. Благоевград. Трета в класацията бе Дияна Христова Динкова, също  ученичка в 11-ти клас в СУ „Черноризец Храбър“ – гр. Пловдив.

        На останалите участници в конкурса бяха предоставени поощрителни награди.

        След връчване на наградите всички участници и техните придружители бяха поканени на коктейл, организиран от Адвокатска колегия – Пловдив.